EQUIPVAK is van start in Expo Haarlemmermeer!

Zojuist is de EQUIPVAK officieel geopend door alle exposanten. Een nieuwe vakbeurs voor iedere professional die geïnteresseerd is in het vakgebied voor Equipment, Carwash en Tools. Vandaag en de komende twee dagen (31 mei t/m 2 juni) in de EXPO Haarlemmermeer te Vijfhuizen.

Arian van der Berg, voorzitter tentoonstellingscomité, geeft aan dat EQUIPVAK een marktinitiatief is waarbij de leden van het RAI Equipment Platform de vorm en inhoud van de beurs zelf hebben bepaald. “Er nemen 47 fabrikanten/importeurs bedrijven en brancheorganisaties deel aan EQUIPVAK en die vertegenwoordigen samen 90% van de markt in Nederland. Er kan dus gesproken worden van een zeer representatieve beurs”.

EQUIPVAK is een initiatief voor en door leden van het RAI Equipment Platform en wordt ondersteund door de RDW en meerdere belangenorganisaties uit de branche. Te weten BOVAG, Focwa en VACO. We nodigen iedereen dan ook van harte uit om vandaag en de komende twee dagen van 12.00 tot 22.00 uur de beurs gratis te bezoeken”. Registratie kan via deze site.

 

Win een Snap-on Tools gereedschapswagen tijdens het NK Gereedschapswagen parkeren

“Werken moet wel leuk blijven”, aldus Benno Nekeman van Jobmotive.nl, de vacaturesite van de Automotive. “Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.” Daarom organiseert Jobmotive.nl tijdens vakbeurs EQUIPVAK het Nederlands Kampioenschap Gereedschapswagen parkeren om de behendigheid van automotive vakmensen te testen.

“We bieden op onze website nieuwe uitdagingen voor automotive professionals. Het parkeren van de door Snap-on Tools beschikbaar gestelde gereedschapswagen is weer eens een andere uitdaging.”

Spelregels
Over tien meter lengte is er een aanloop van drie meter met daarachter een baan van zeven meter. De deelnemer duwt de Snap-on Tools gereedschapswagen tot de driemeterlijn en laat dezelos. De  wagen moet vervolgens zeven meter verder met vier wielen op het Jobmotive logo terechtkomen. De deelnemer zelf mag de lijn niet overschrijden.

Ieder wiel dat op het Jobmotive logo staat is één punt waard. Als er meerdere deelnemers met een gelijk aantal punten zijn, wordt er om de gereedschapswagen  geloot. De winnaar na drie dagen EQUIPVAK wordt eigenaar van de 125 kilo wegende oranje Snap-on Tools KRA4107FPJK gereedschapswagen. De wagen heeft een draagvermogen van meer dan duizend kilo Snap-on gereedschap!

Registreren
Je kunt je als deelnemer ter plaatse registreren middels een Jobalert op de Jobmotive website. Je wordt met een Jobalert op de hoogte gehouden van de uitslag. Volg de vorderingen van de deelnemers ook via Facebook.com/Jobmotive.

Het NK Gereedschapswagen parkeren vindt plaats tijdens vakbeurs EQUIPVAK in Expo Haarlemmermeer Vijfhuizen op 31 mei en 1 en 2 juni 2016 tussen 12.00 en 18.00 uur.

Toolspecial zoekt Dakar-monteur op EQUIPVAK

Toolspecial gaat op de EQUIPVAK een heuse Dakar bivak inrichten met een servicetruck van het team van Martin van den Brink en de buggy van Tim Coronel. Bezoekers kunnen er ervaren hoe het is om te sleutelen onder Dakar-omstandigheden.

Toolspecial is met een stand van 210 vierkante meter prominent aanwezig op de eerste editie van de nieuwe nationale vakbeurs EQUIPVAK. Zowel met gereedschap, werkplaatsinrichting als klein equipment. Tijdens de beursdagen staat live sleutelen centraal. Op de stand kan de bezoeker demonstraties bekijken, maar ook zelf gereedschap uitproberen.

Beetje zand
Op het buitenterrein, waar Toolspecial ook een oppervlakte van 210 vierkante meter heeft, wordt een bivak nagebouwd en gezocht naar de nieuwe Dakar monteur. Hiervoor schakelt Toolspecial de hulp in van Martin van den Brink en Tim Coronel. “We zijn al jaren sponsor van Martin en Tim en willen in samenwerking met hen een echte beleving neerzetten op de beurs. Beetje zand erbij en je waant je in Dakar-sferen”, aldus Johan van der Hoeven, directeur Fource.

De EQUIPVAK vindt plaats van 31 mei tot en met 2 juni 2016 in de Expo Haarlemmermeer en wordt georganiseerd door het RAI Equipment Platform. Deze beurs staat geheel in het teken van equipment, carwash en tools en richt zich naast de automotive ook op de agrarische en trucksector.

EQUIPVAK maakt vliegende start

Al ruim 90 procent van de leveranciers van werkplaatsapparatuur, wasinstallaties en handgereedschappen zijn met een stand aanwezig op EQUIPVAK. Martijn van Eikenhorst, adjunct-secretaris van afdeling Autovak van RAI Vereniging en lid van het tentoonstellingscomité is blij met dat grote draagvlak vanuit de leden. “Op dit moment nemen 35 fabrikanten en importeurs deel aan EQUIPVAK en die vertegenwoordigen samen 90% van de Equipment, Carwash en Tools markt in Nederland. Er kan dus gesproken worden over een zeer representatieve beurs.  Naast alle exposanten zijn ook de mediapartners van de beurs bekend gemaakt. Wij zijn zeer verheugd met de volgende vakbladen: Aftersales Magazine, Aftersales Truck, Automobiel Management, Automotive Management en Automotive Werkplaats. Zij gaan gezamenlijk de beurs in de vakpers en op de beursvloer ondersteunen”.

“Daarnaast zijn wij blij dat de EQUIPVAK ondersteund wordt door BOVAG, VACO en Focwa. BOVAG neemt zelfs deel aan de vakbeurs. EQUIPVAK is een vakbeurs breder dan alleen automotive. Iedere profesional die geïnteresseerd is in werkplaatsequipment, gereedschappen en carwash is welkom. We nodigen iedereen dan ook van harte uit om de beurs gratis te bezoeken” sluit Van Eikenhorst af.